به گزارش
رسانه ایران، «شورای ملی ایران» در فروردین سال ۱۳۹۲ با هدف جمع کردن سلطنتطلبان گرد یک سازمان تشکیل شد اما از ابتدا دچار دستهکشی بود و پذیرش عمومی نیافت. همه سلطنتطلبان با آن همراه نشدند. «شورای ملی» دچار ریزش شد، عدهای شروع به انتقاد علنی از رضا پهلوی کردند و عدهای گفتند خودش خوب است، اما اطرافیانش بد هستند.
تلویزیونهای لسآنجلس که ابتدا مدافع «شورای ملی ایران» به رهبری رضا پهلوی بودند، به تدریج در جریان سهمخواهی با آن درافتادند. در فایل صوتیای که از رضا پهلوی منتشر شده او آنها را «
تلویزیونهای فکسنی» میخواند و اعتراف میکند که زیر فشار سلطنتطلبهای افراطی است. از طرف دیگر چند هفته ای است که کارمندان تلویزیون «افق ایران» اعلام کردند که دیگر این تلویزیون، رسانه رسمی رضا پهلوی نیست و ارتباط شاهزاده با این رسانه قطع شده است.[
اینجا بخوانید]
|
رضا پهلوی در رسانه رسمی خود، تلویزیون افق ایران |
جناح افراطی از رضا پهلوی میخواهد نقش یک شاه مقتدر را ایفا کند. شاهزاده بیشتر گرایش به ایفای نقش سلطان در یک نظام مشروطه سلطنتی دارد، یعنی بیشتر مایل است سلطنت کند، نه حکومت. اما در جریان تجربه «شورای ملی» او عملا به حکومت پرداخت، اما شکست خورد، و حال ظاهرا با بیانیه جدید میخواهد از نقش حکومتگر که به صورت ریاست بر «شورای ملی ایرانیان» بروز میکرد، دست بکشد. این در عمل به معنای فروپاشی «شورای ملی ایران» است که چهار سال پیش در پاریس تشکیل شد.
رضا پهلوی در بیانیهای که به مناسبت چهارمین مجمع عمومی «شورای ملی ایران برای انتخابات آزاد» منتشر کرده، با تاکید بر اینکه همچنان در شورای ملی عضویت خواهد داشت، اعلام کرده است که با برگزاری این مجمع دیگر ریاست این شورا را برعهده نخواهد گرفت. مجمع آتی شورای ملی در روز ۱۶ سپتامبر ۲۰۱۷ برگزار خواهد شد.
دست کشیدن رضا پهلوی از ریاستش بر مهمترین سازمانی که با پشتیبانی علنی خود او تأسیس شد، در حالی است که با روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا و تندتر شدن لحن واشنگتن در قبال ایران، سلطنتطلبان تحرک تازهای یافتند. خود رضا پهلوی هم از «تغییر رژیم» سخن گفت. در میان سلطنتطلبان بحث بالا گرفت که چه فردی شایسته برای رهبری «تغییر رژیم» است. شاهزاده مدعی پیدا کرد. حتا افرادی اسم او را عوض کردند و دیگر به جای «رضا پهلوی» به او «رضا دیبا» میگویند.
همزمان فردی به اسم امیرعباس فخرآور، که با آمدن ترامپ شایع شده بود ریاست «صدای آمریکا» را بر عهده خواهد گرفت و محتملا به این خاطر به تلویزیون VOA دعوت شد[
اینجا] و به عنوان پروفسور قانون اساسی در دانشگاه تکزاس معرفی شد، خود را از خاندان پهلوی خواند. همین فرد از سازماندهندگان حمله به فرح پهلوی است. او آخرین ملکه ایران و دفتر او را کانون پیشبرد فعالیت علیه شاه میداند و آنها را عوامل روسیه میخواند. با اطلاق عنوان «رضا دیبا» به «رضا پهلوی» نفرت علیه فرح دیبا در میان سلطنتطلبان افراطی به سمت شاهزاده کانالیزه میشود. حتا میگویند علیرضا پهلوی، برادر کوچکتر رضا پهلوی که خودکشی کرد، در واقع به قتل رسیده است تا یک رقیب قوی رضا پهلوی از میان برده شود.
|
رضا پهلوی در کنار عباس فخرآور |
یک سال پیش عدهای از سلطنتطلبان با صدور اطلاعیهای به رضا پهلوی هشدار دادند که او را از ولایتعهدی خلع خواهند کرد. در میان مخالفان رضا پهلوی یک جریان ایدئولوژیک با گرایش آشکار فاشیستی وجود داردکه رضا پهلوی را به اندازه کافی مقتدر برای پیشبرد یک سیاست آریایی ایرانپرستانه نمیداند. آنها مخالف دموکراسی هستند و به جای آزادی، از اقتدار سخن میگویند.
سلطنتطلبان در یک سال گذشته توجه ویژهای به مجاهدین خلق داشتهاند. آنان با حسرت و حسادت از اقتدار سازمانی مجاهدین و نمایش قدرت آنان در گردهمایی سالانهشان در پاریس حرف میزنند. آنان لابیگری مجاهدین در واشنگتن را از لابیگری رضا پهلوی موفقتر میدانند.